Hírek új plébánosról

Értesítjük a kedves híveket, hogy Veres András megyéspüspök Győri Imre plébániai kormányzó urat egészségi állapota miatt köszönete nyilvánítása mellett felmentette a Győri Jézus Szíve-plébánia lelkipásztori szolgálata alól, és nyugállományba helyezte. 

Imre atya 2024. július 7-én a 11 órai szentmisében
ad hálát a sok kegyelemért,
amit itteni évei alatt kapott a Gondviselőtől,
és egyúttal búcsúzik híveitől.

Egyúttal 2024. augusztus 1-jei hatállyal Ferling György plébános urat nevezte ki templomunk plébánosává. 

(A Plébániai Tanácsadó Testület felvette a kapcsolatot plébános úrral, hogy a szükséges átállás gördülékenyen és hatékonyan menjen, valamint addig is segíthessen a Testület, amig az új  plébános valóban személyesen meg nem érkezik.)

Adjunk hálát Imre atya szolgálatáért,
s imádkozzunk egészségéért! 

Fogadjuk szeretettel új plébánosunkat, akit ezüstmiséje alkalmából 2018-ban már köszönthettünk templomunkban!

----------------------------------------------------------------

Értesítjük a kedves híveket, hogy Imre atya betegsége miatt nem tudja ellátni a Győri Jézus Szíve Plébániatemplom szolgálatát, ezért  Püspök Úr a győri székesegyházi plébánost, Böcskei Győző atyát nevezte ki ideiglenesen plébániánk vezetésére. 

Emiatt a szükségszerű változás miatt ideiglenes jelleggel szünetelnek a hétköznapi szentmisék, csak szombaton este 18 órakor, illetve vasárnap 11 órakor lesz szentmise

A változás érinti a hivatali ügyintézés rendjét is, az elérhetőségeket és az időpontokat a Plébánia/Információk menüpont alatt érhetik el, ami ide kattintva is megnyitható.

Kérjük a kedves híveket, hogy friss információkért kísérjék figyelemmel honlapunkat!


Jézus Szíve Plébániatemplom

Győr-Gyárváros


"Boldogok a tiszta szívűek, mert majd meglátják Istent. " (Mt 5,8)

Isten hozta kedves Látogató, szeretettel köszöntjük templomunk honlapján! Gyárváros Győr egyik különleges helye. Nem a legrégebbi, nem is a legfelkapottabb, nem a legújabb, és számos jelzőt tudnánk még mondani, ami elé nem tudjuk odailleszteni a LEG szócskát. De az biztos, hogy szívünknek ez a legkedvesebb hely!

Győr iparváros. Már azelőtt az volt, hogy 1989-ben az első kapavágással elindították útjára a mostani Ipari Park fejlődését. A mostani koncepció nem különbözik sokban az 1900-as évek eleji célkitűzésektől, ám alapjaiban merőben más. A gyárak dolgozóinak lakhatását elősegítendő, 1902-1917 között munkástelepek épültek, elindítva útján Gyárváros kialakulását majd fejlődését. A terv az volt, hogy mintegy város a városban élhessen önálló életet Gyárváros, így a lakások mellé óvodát, iskolát, majd a több ezer munkás lelki igényeinek megfelelően plébániát majd templomot is építettek. 

Gyárváros ipara mára eltűnt, vagy csak lépten-nyomon lelhető fel. Maradtak viszont a régi, de igényes - 100 éve álló - egységes építészeti stílusú házak-társasházak, a családi házas, vidám hangulatú utcák, a magas, házak fölé emelkedő árnyat adó fák, a házak között megbúvó játszóterek és a központi téren álló, lassan szintén 100 éves Jézus Szíve templom. Szívünknek mindezekért így együtt a legkedvesebb hely!