Urnás temetkezési lehetőség

Aki helybeli, annak talán fel sem tűnik, hogy Gyárvárosban nincs helyben temető. A legközelebbi temető a révfalusi vagy a nádorvárosi köztemető, ahol mind a koporsós, mind az urnás temetkezési lehetőség rendelkezésre áll. Mióta megnyitott a szabadhegyi új köztemető, azóta oda is lehet temetkezni. 

Ez a kérdés természetesen egyhamar nem fog megoldódni, nincs napirenden új köztemető nyitása Gyárvárosban, így maradnak az eddig használt temetők. Ennek a helyzetnek az enyhítésére az egyházközség szorgalmazta egy urnafal felállítását a templom mögött a templomkertben, mely elősegítheti a helyben való temetkezést. 

Az urnafal megépítése 2020-ban befejeződött, melynek során egy kétoldalas fal került kialakításra a hozzá tartozó térkövezéssel, világítással egyetemben. Így a lehetőség immár adott arra a gyárvárosi híveknek, hogy helyben temetkezzenek, hiszen 100-100 kettes és egyes urnafülke készült el. 

Az urnahelyek előre is megválthatók!

Az urnafülkék megváltásának feltételeiről, a temetkezési tudnivalókról érdeklődni lehet a plébánián irodaidőben, a szentmisék után a sekrestyében, illetőleg a plébánia telefonszámán: 06-96/316-277